skip to Main Content

Bretonträff hos Peter och Johanna 26 maj 2019

Jag åkte långväga från Hälsingland till Peter Nilsson och Johanna Olofsson i Väne-Ryr  som hade bjudit in till Bretonträff.  Det var stor uppslutning mest från närområdet, men även gäster från Norge.

Vi hälsades välkomna av Peter och Johanna och vandrade ut i terrängen via en tipspromenad med frågor mer eller mindre kluriga med Bretonanknytning. Utslagsfrågan handlade om hur många ägg som fasanhönorna hos Peter och Johanna hade lagt fram till dags dato. Om jag minns rätt var det över tusen!! Vann gjorde Monica Svanberg.

Bretonklubben sponsrade med hamburgare och grillkorv, kaffe och dricka.  Vi fick också en lektion i hur man sköter sin hunds tänder av veterinär Martina som också svarade på våra frågor om hundhälsa.

Veterinär Martina

Dagen fortsatte med lite lydnadsträning under ledning av Peter och ett par tävlingar till. En klurig trekamp med promenad på stock bland annat vanns av Henrik Johansson med Klaphattens Meja och apporteringstävlingen av Anders Deodorsson Ylén med Strömforsens Minnah. 

Eva Olausson tipsade från utställningsvärlden och berättade bla om hur man mäter sin hund och att man skall träna med att titta i sin hunds mun eftersom det bla ingår  i det som domaren gör.

Anders och Minnah
Mirjam med Coda
Rune från Norge med Irma

 

Vi hade en fantastiskt trevlig dag utan regn. Även mina två barnbarn som var med tyckte det var kul trots en viss hundrädsla som försvann under dagen.

Tack Peter och Johanna för en fantastisk dag!

Hälsningar

Kjell Lundberg, Brita-Lena Hansdotter, Nora , Léonie och Bekkaurens D Trym.

Samtliga bilder är tagna av Johanna utom bilden på Peter som Rita Prytz har tagit.
Fler bilder har Rita lagt upp på Facebook-

Bilderna på denna hemsida och fler därtill finns här

 

 

 

Back To Top