skip to Main Content

Bretonträff i Västsverige 11-04-28

Rapport
Nu äntligen har vi haft vår första Bretonträff.
Vi satt och pratade om det i fjol men då så blev det att bygga voljärer hela våren istället, då vintern hade farit illa med de som hade funnits och tillslut så var våren över.
Det höll på att bli lika illa i år men då så (tre veckor före den möjliga dagen) bestämde vi oss för att vi trots den korta framförhållningen skulle försöka oss på att samla så många som möjligt.
Kanske berodde det på att den bestämda dagen blev annandag påsk och/eller att det inte finns så många Bretoner här nere i västsverige men tyvärr så blev det inte så många som kom.

Vi som var där hade däremot mycket trevligt och med ett försommarväder som hette duga mådde alla så bra man kan må i trevligt sällskap och med en hel hög med hundar som tyckte att livet var härligt. Speciellt då det var korvgrillning för då var de på hugget. =)
Tanken från början med detta var att vi förare skulle träffa varandra och lära känna varandra bättre, men naturligtvis så blev det lite träning också med lite dirrigeringsövningar, apportering och en avslutande apporteringstävling.

Vi som var med denna dag var.

Marina Bengtsson med Flax och sin gubbe
Stefan Arns med Farah
Rita Pryts med Ciggi (Nessie)
Johanna med Riva
Peter med Elva
och sist men kanske viktigast Janne från Orust som ska köpa en Breton.

Tanken är att detta kommer att återkomma men då med ännu fler deltagare för jag vet att vi är fler än de som var här som äger en Breton här nere i väst, kanske redan till hösten och vem vet…det kanske blir fågelträning för de som vill….

Hälsningar. Peter Nilsson
www.almkullens.se

 

Back To Top