skip to Main Content

Träff i Västsverige Väneryr 14 april

Nu så har vi haft Bretonträff här hos oss i Väneryr. Solen sken som på beställning och trots att det kom några droppar med regn i slutet på dagen så var det idel leenden från alla. Denna gång så var det bättre uppslutning än i fjol men det finns ännu fler Bretoner i vår region så det blir att jobba på ett tag till. 14 st intressenter var på plats denna dag var av minst tre st som gick i Breton köpar tankar och ett 15 tal hundar varav 9 st var Bretoner.

Nämnas ska att vi hade ett riktigt finbesök i form av den Franske multichampionen Vulcain de Saint Lubin och han var en fröjd att skåda.


 
Dagen började med lite mingel på gårdsplan och när de flesta var samlade så blev det en liten tipspromenad till platsen där vi skulle hålla till. De allra flesta frågorna var naturligtvis Breton inspirerade och långt ifrån lätta att svara rätt på, men försäkerhets skull så gjorde vi i dagens Iphon värld några frågor som inte skulle kunna googlas också. Bäst att svara var för dagen Rita Sjöman Prytz som hade goda 7 rätt av 10 möjliga. Priset var en träningsdag på våra marker fram i höst… Grattis Rita!!
 

Naturligtvis så hade vi en apporterings tävling där Bretonerna lyckades att slå både strävhårig Vorsteh, Ungersk Vitzla och en Flatcoted retriver. Det var som ifjol en hård kamp om slutstriden mellan Ritas Nezzie och våran Elva men det slutade som i fjol med att Elva lyckades få in 12 st apporter mot Nezzies 9 på de tre minuter som de hade till förfogande. Allt eftersom korven tog slut och elden falnade så pratades det om både hundar och jakt, och när det var dags att åka så tog Daniel J en chans att släppa sin Vitzla Rally på en vild fasantupp som är gårdens kung (tror han) men han (tuppen alltså) avgick åter med segern och sprang till skogs utan att Rally kunde sätta dit honom…Kanske borde vi släppt en Breton?? !!   :-)


 
Tack allihop för en härlig dag och varmt välkomna igen på nästa aktivitet som förmodligen kommer att bli i höst…Kanske en fågelträningsdag till självkostnads pris skulle locka några??
 
Peter& Johanna

Back To Top