skip to Main Content

Bretonträff i Västsverige -2014

När vi 2010 budade till vår första bretonträff som nybakade regionsombud kom det såvitt jag kommer ihåg fem eller sex hundar med tillhörande förare. Vackert så tyckte vi, då det inte fanns allt för många bretoner här i vår omedelbara närhet. Vår region är ju tämligen stor mätt med sörlandsmått och att åka allt för långt tar ju emot för de flesta här nere som bekant.

Allt eftersom åren har gått så har det tillkommit några hundar/förare för vart år, och till årets träff så kom det glädjande nog det hela 16 Bretoner med ”respektive”.

Att det var ännu fler folk än hundar tycker vi är riktigt skoj för det visar ju att det finns ett stort intresse för rasen, och ett bättre tillfälle än just annandag påsk i år att få se en Breton i verkligheten har nog inte funnits på väldans många år här i västra Sverige.

Vi började dagen som vanligt med lite mingel på gårdsplanen för att sedan gå den ständigt återkommande tipspromenaden. I strålande sol fick alla som ville knata runt och svara på en del lite kluriga frågor typ… ”Hur många Öl/ciderburkar det går in i mellersta facket i kylen på vår husvagn.” Naturligtvis så var det normala googlingsbara frågor också, och som segrare på denna lilla frågestund stod Fam. Landholm.  Som vanligt så var 1:a priset en träningsdag hos oss fram i höst. Välkomna..

Vi hade även finbesök av en färdig domare och två stycken blivande domare och dessa var glada att få se så många hundar på en och samma gång. De fick se hundarna från alla tänkbara vinklar och klämde och kände där de kom åt…

Ett litet kort lydnadspass hade vi också och tillslut efter mycket trevligt prat och korvgrillning så blev det den årliga apporttävligen. Lite grann hade den ändrats mot tidigare år..  (jag håller vad jag lovar)

Vi tävlade denna gång mot varandra två och två och hundarna fick således apportera samtidigt, och detta satte griller i skallen på en del. Jag hade tänkt ställa över Elva i år men det blev ojämna par så den gamla fick rycka in igen. I sin kvalificeringsomgång så vann hon och gick tillslut till final mot en Springerspaniel. Elva gjorde vad jag hoppades på och efter 2 minuters apportering så stod hon ännu en gång som slutsegrare J Lite skoj var det att Johanna förde henne denna gång…

Vi vill tacka alla som ville vara med och göra denna dag till vad den blev. Nästa år så kanske vi kan locka ytterligare några… jag vet att det finns några hundar till här i vårt område och många intressenter och konstigt vore annars för Breton hundar är ju helt sanslöst sköna..

Peter & Johanna

Regionsombud i sydvästBretonträff 038 Bretonträff 061 Bretonträff 095 Bretonträff 582

Back To Top