skip to Main Content

En bretonkämpe har gått ur tiden

   Nils-Erik Sjögren, Käglinge, tidigare regionombud i region syd, avled strax före jul. Han blev 79 år.

   Första gången jag träffade Nisse var 1982 då han köpte sin första breton, Vikke. Täckhunden ägdes av min pappa. Åren därefter jagade vi ripor tillsammans i den jämtländska fjällvärlden. 1991 köpte han sin andra breton, Akke, av mig. Jaktresorna till fjällen fortsatte. Det var under denna period som Nisse en gång fällde de bevingade orden ”Akke, vi jagar väl tillsammans?”.

  Så småningom ledde intresset för bretoner och gemensam träning till att Nisse blev regionombud här i södern. Vi var många medlemmar här nere som under ett antal år kunde dra nytta av de träningar, framförallt i lydnad och apportering, som Nisse förtjänstfullt anordnade.
 Förutom nämnda bretoner blev Nisse så småningom ägare även till andra bretoner, uppfödda antingen hos Kennel Eirams på Gotland eller hos Kennel Stevnsåens i Danmark.

 De sista åren blev kanske inte Nisses bästa beroende på olika hälsoproblem. Men ändå var det oftast lätt att locka Nisse till en promenad tillsammans med våra bretoner, eller till en gemensam träning i regionen.

 En bretonkämpe har gått ur tiden. Vi lyser frid över hans minne.

Mats Ryderheim

PS: Nisse är längst till höger på bilden DS

Back To Top