skip to Main Content

Några rader från särskilt prov för Breton i Sidsjö 16-17/8 2018

Vi var sju bretonägare från så skilda platser som Falun, Lycksele, Umeå,Luleå och Boden som möttes i Sidsjö för att pröva och få en bedömning av våra hundar.

Ett mycket trevligt jaktprov kan konstateras. I umgänget med bretonfolk känns det som om det alltid är trevligt, oavsett var i landet man träffas.

Vi möttes av ett mycket, mycket fint boende på Vandrarhemmet Bostugan Bed& Brekfast i Hunge. Vårt värdpar på anläggningen skämde verkligen bort oss på ett mycket trevligt sätt. Det serverades jättefrukostar, det bjöds på lunchpaket att ta med sig ut i skogen. En fantastisk middag bjöds det också på i samband med prisutdelningen lördag kväll.

Vad gav då själva provet? Första dagen gick samtliga hundar för pris, vissa med sikte på allra högsta valör. Bäst under dagen blev Acqva med Ingvar som förare, belöningen blev ett utmärkt 1a pris Ukl. Även Oltokkens Tara med husse Kent visade framfötterna och erövrade ett 2a pris i Ukl.

Pristagarna Ingvar och Kent, provledare Per-Ivar samt domare Lennart

Andra dagen märktes det på vissa hundar att värmen och den heta sommaren med begränsade möjligheter till effektiv träning tog ut sin rätt. Två pristagare även denna dag Acqva tog ett 2a pris Ukl, detta trots att hon blev stucken av getingar på tre ställen. Starkt jobbat.

Acqva och Ingvar

Även min egen Oltokkens Speedo gick till pris tack vare en snäll tjäderhöna som lät honom göra ett fågelarbete. Mycket låg batterinivå sista släppen gav ändå ett 3:e pris Ukl och en lycklig husse.

En tuff terräng i Sidsjö. Mycket stenrikt och en hel del vindfällen på och i anslutning till de hyggen där vi hittade de flesta fåglarna. Så att det var fler än jag som gick på näsan vid något tillfälle.

Måste bara få nämna vår domare Lennart Berglund. Erfaren jägare det märktes. Lennart kan läsa hundarna, ibland bättre än vi som äger dem. Lennart gav oss ett ord som måste finna för att nå 1a pris, det är ordet ”utmärkt”. Lennart Du får omdömet utmärkt dömt.

Per-Ivar Norell var provansvarig, vägvisare och värd i en och samma person. Ett fantastiskt jobb har Du gjort Per-Ivar. Ett fullständige lysande arrangerat jaktprov. TACK!

 

Skitjakt på Er go vänner.

 

Bretonhälsningar

Stig-Åke ”Pigge” Göansson

Back To Top