skip to Main Content

Tossåsen 9-10 mars Resultat

Pristagare från provet:

Lördag 9 mars
Elitklass: 2:a pris McNevis Förare & Ägare: Lennart Berglund

Söndag 10 mars
Öppenklass: 2:a pris Almkullens Alonso Förare & Ägare Mats Andersson
Unghundsklass: 1:a pris Ripvidets Neo Förare & Ägare Bengt Björk

Ett stort grattis till alla pristagare!

Några foton nedan klicka här om du vill se fler foton från Tossåsens träning & prov.

Vinterhelgen i Tossåsen med träning och prov har utvecklats till en mycket trevlig tradition i Bretonklubben. I år så slog vi nytt rekord i antal anmälda ekipage. Väldigt roligt! Totalt var det 23 hundar och lika många hundförare med respektive. Det var extra roligt att det var ovanligt många nya hundförare med.

Som vanligt bodde de flesta på fiskecampen in Storsjö Kapell. På kvällarna åt vi goda middagar på campen och det blev mycket prat om hundar och fågeljakt.

Utöver alla bretoner var det två stycken Drent-hundar med (drentsche-patrijshond http://specialklubb-skf.se/raser-inom-skf/drentsche-patrijshond/) Det var en trevlig bekantskap med en ny ras med på träningen.

Torsdag morgon möttes vi av halv snöstorm uppe på Tossåsens träningsmark. Det var nog många, som undrade om vi verkligen skulle ut på fjället i det ovädret. Men efter ca en halvtimme lättade vädret, och sen hade vi underbar sol resten av dagarna. Nätterna var väldigt kalla, så på mornarna var mycket kylslagna, runt 30 minusgrader. . Många bilar hade problem att starta i den kylan. Fram på dagarna värmde solen på, så det blev riktigt varmt och gott, 5-10 grader kallt.

På torsdagen och fredagen delade vi upp oss i tre träningsgrupper, två grupper tränade på Tossåsen under Maggan&Tommy och Annas ledning, och en grupp tränade i Mittådalen under Lennarts ledning. På stora delar av markerna sjönk man ett par dm på skidorna, så det blev väldigt tungt före för hundarna. Däremellan var det skarp skare, varför många fick plåstra om tassarna. Fåglarna var tyvärr inte så samarbetsvilliga. Dels var det ganska få och de som hundarna hittade, var väldigt lätta på vingarna. Trots tungt före och lite fågel var det väldigt god stämning i träningsgrupperna. Både lördag och söndag fortsatte en del av sällskapet att träna.

På lördagen startade 10 hundar provet som var i Mittådalen och Niklas Bodin var domare. Föret var oerhört tungt för hundarna, så många hundar hade problem med att springa. Vi såg en hel del ripspår, men få fåglar var hemma.

På söndagen var några hundar utbytta, 11 hundar startade i Tossåsen med Lennart Berglund som domare. Föret var lite mindre tungt och hundarna hittade lite mer ripor. Fortfarande var det strålande sol men det var en isande vind denna dag.

Ett stort tack till Lennart m fl som återigen arrangerade denna trevliga helg och ett stort tack till domarna Lennart & Niklas !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Lördagens pristagare: Lennart och McNevis

 

 Pristagare söndag: Mats med Almkullens Alonso och Bengt med Ripvidets G-Neo. I mitten Domare Lennart Berglund

 

Domare Lennart

Alonso gör en snygg godkänd apport

 

 

Back To Top