skip to Main Content

Trevlig jaktträning med Bretonklubben i Jämtland den 16-17 augusti.

Jag och min fru Susanne, samt min två söner Oscar med flickvän Linnea och August, deltog i Bretonklubben Jämtlands jakträning vid Rörvattnet den 16 augusti.

Vi lämnade vår stuga i Rönnöfors vid 06:30 för att möta upp vid Rörvattnets Fiskecamp vid 8-tiden. Där mötte regionombudet i Jämtlandsdistriktet Magnus Löfgren med dotter och Niki upp med Emil Werner med Sally. Vi var totalt sju ekipage och 11 personer.

Vi åkte upp med bilarna på fjället och gav oss iväg mot Stensjön. Hundarna släpptes parvis i ca 15-20 minuter till en början i björkskog och senare i mer öppen terräng. Vädret var lite gråmulet och det var lite glest med ripor på den höjden vi befann oss, sannolikt satt dom nere i dalen. Det blev trots detta några singelfåglar som tyvärr stöttes av hundarna men samtliga hade ett mycket bra sök med stor vidd och fart och duktiga hundförare som förde hundarna med små medel. Vi bröt för lunch vid 11-tiden på en fin plats med lä och fin utsikt.

Efter lunch gick vi i en båge ner mot lite lägre höjder och det blev genast lite mer aktivitet på hundarna med flera stånd (några tomma), några stötar och ett lyckat fågelarbete av Almkullens Embla som tog upp en kull på fyra ripor för en mycket stolt husse (Helge). Tyvärr stod åskådarna på behörigt avstånd just denna gång. Embla hade två tidigare stötar så det kändes bra att få avsluta med en lyckad fågeltagning. Detta lovar gott inför jakten och höstens jaktprov. Samtliga deltagare och hundar var mycket nöjda efter ca 8 km promenad och mellan 15-20 km för hundarna. Vi blir nog lättvaggade ikväll.
Tack Magnus och alla ni andra för en mycket trevlig dag på fjället.

Text och bild:
Helge Larsen

Jaktträning i Rörvattnet: Helge Larsen, Patrik Orresol, Susanne Löfgren, Magnus Löfgren, Anders Hennerfors, Emil Werner samt Anders Aspholm


Jaktträning Rörvattnet

Jaktträning Rörvattnet

 

Back To Top