skip to Main Content

Rapport från Västerbotten och kurs hos klubbens instruktör Cristher Sandström.

I strålande solsken genomförde region Västerbotten en endagars dressyrkurs hemma hos Cristher och Louise Sandström i Boliden.

Kurs Västerbotten 2015

Vi var fem ekipage som drillades av den nyblivne instruktören Cristher, han har gått Hundskolan Visons instruktörskurs och vi var det första gänget han hade på egen hand. Han gjorde ett mycket bra jobb och vi fick verkligen arbeta igenom hundarna ordentligt. Den yngste deltagaren var sju månader och den äldste tre år. Alla hade vi olika erfarenheter med oss i bagaget och olika hundindivider. Det vi kunde konstatera var att bretonen inte är så ”lättlurad”, det vill säga att de sällan låter sig överraskas två gånger när vi människor försöker hitta på frestelser.

Dagen började med kaffe och smörgås samt presentation av alla deltagare. Sedan värmde vi upp hundarna med linförighet, inkallning och stopp, både i grupp och enskilt. De hundar som väntade på sin tur drillades i mer linförighet samt platsliggning. Vi fortsatte med apportering med dummys. Sedan var det hamburgerlunch och god hembakt kaka. Eftermiddagen ägnades åt apportering av riktig fågel och träning på duva. Även gårdskatten fick agera träningsobjekt när den helt obrydd gick omkring bland hundarna som platsats på gräsmattan.

Kurs Västerbotten 2

Som ny i stående fågelhundsvärlden är det guld värt att ha en rasklubb som ordnar så många aktiviteter och kurser. Tack också till Louise som drillade oss på sidan om, lagade god mat och Tommy Lundqvist som hjälpte till lite varstans. Nu ser jag och min ettåring fram emot vår första riktiga jaktsäsong tillsammans, han med enbart glädje, jag med både glädje, förväntan och en viss nervositet inför hur bra dressyren sitter i skarpt läge.

kurs Västerbotten 3

Anneli Westerlund och Strömforsens Kolt

Samtliga bilder är tagna av Göran Grahn

 

Back To Top