skip to Main Content

Bretonträff och Jaktdressyrkurs Boden 3-4 juni

Region S Norrbotten bjuder in till en Bretonträff i Boden lördag och söndag den 3-4 juni. Alla är hjärtligt välkomna, jättekul om Du bara dyker upp, grillar en korv eller tar ett fika i glada bretonvänners lag. Naturligtvis gäller inbjudan hela familjen. Platsen för träffen blir Grangärda, vid Mockträsket ca: en mil söder om Boden.

Träffen främsta mål är att vi skall få mötas under trevliga former, prata hund, fånga upp råd och tipps av varandra.

I samband med träffen passar vi på att genomföra en jaktdressyrkurs med Saila Suorsa som instruktör. Vi som deltar i dressyrkursen träffas klockan 0900 på lördag och slutar söndag cirka klockan 1500.

 Anmälan till dressyrkurs genom att klicka på anmälnings-länken nedan. Vill Du endast delta del av tiden är Du lika välkommen. Har Du frågor om träffen hör gärna av Dig till Stig-Åke ”Pigge“ Göransson tfn.  070- 6574013. E-mail: evabanjo@hotmail.com

ANMÄLAN TILL DRESSYRTRÄFFEN

Pris 800:- per deltagare i jaktdressyrkursen inbetalas på SBnKs pg 49 01 56-7 eller via SWISH till 123 32 75 922 i samband med anmälan. Kursavgiften för hundekipage som inte är medlemmar i Bretonklubben är 1000 kronor. Anmälan skall vara bretonklubben  tillhanda senast den 12 maj.

Själva jaktdressyrkursen riktar sig främst till hundförare med hundar från 6 månaders ålder och äldre. Om Du är intresserad av boende av typ sovsäck med möjlighet att laga egen mat under träffen, allt till en billig penning hör i så fall av Dig till Stig-Åke ”Pigge” Göransson.

Själva dressyrkursen har som mål att vi hundägare skall kunna gå hem och träna vidare genom att ha fått ”hjälp till självhjälp”. Saila anpassar naturligtvis, genom sin stora erfarenhet, kursens innehåll till deltagande hundars utbildningsnivå.

Innehållet i stort är:

  • Ledarskap både teori och praktik
  • Kontaktövningar
  • Flockbeteende
  • Inkallning under stigande störningsgrad
  • Exempel på lugn i flog övningar
  • Grundläggande och eventuellt avancerad apportering
  • Fältträning i mån av tid
  • Problemlösning
  • Ev avslutas kursen med en enkel tävling

Önskvärt är att deltagarna, förutom eget namn, adress, e-post och telefonnummer, också anger hundens namn hur gammal och hur erfaren han/hon är i anmälan. De hundägare som kommit så långt i utbildningen av sin hund att apporten börjar sitta medför egna apportobjekt (Ripa, Mås, Skata, Kråka m.m.). Glöm inte dressyrhalsband och stadigt koppel.

OBS! Alla är naturligtvis jättevälkomna till träffen men vi begränsar deltagarantalet på själva dressyrkursen till 14 deltagare. Först till kvarnen gäller.

ANMÄLAN TILL DRESSYRTRÄFFEN

Välkommen till en givande och trevlig helg!

Stig-Åke ”Pigge” Göransson
Regionombud S Norrbotten

Boden juni-16_6

Back To Top