skip to Main Content

Nygammal region på G igen!

Nu är vi på gång, Bretonklubbens region på Gotland alltså.

Vi fick till slut styrelsens godkännande att återuppstå igen efter ett antal års uppehåll. Anledningen till tveksamheten att låta Gotland vara egen region ligger väl främst i att vi inte är så många medlemmar här på ön – vilket i och för sig ju kan tyckas lite märkligt, då vi bor i paradiset med vilda rapphöns och fasaner. Det är nästan enbart vildfödda fältfåglar på ön, även om det finns några hobby­upp­födare som förstärker den vilda stammen med lite uppfödda fåglar också i områden där det redan finns en ibland mindre stam.

Skam till sägandes så är de stående fågelhundarna inte överrepresenterade här. Den lokala fågelhundsklubben för de brittiska lades ned för några år sedan och Gotlands Vorstehklubb har inte överdrivet många medlemmar heller, men de har en egen lokalavdelning som vid flera tillfällen arrangerat Riksprovet.

En ytterligare anledning till positivt erkännande från styrelsen är nog de tre timmarnas färjeresa mellan Gotland och fastlandet, vilket gör att det är svårt att delta i andra regioners klubbaktiviteter, där vi inte heller känt att någon annan region velat ta oss under sina vingars beskydd. För oss krävs det ju lite mera planering plus övernattning för att kunna delta i klubbaktiviter. Jo – men det är ju lika långt från fastlandet till Gotland menar kanske du som läsare. Javisst är det så – men du reser till fågelparadiset!

Nu står sommaren för dörren och med den för många välbehövlig semester. Du har kanske planerat att lägga en del av semestern på Gotland i år. Då vill vi gärna att du hör av dej, så vi får möjlighet att träffas och vi fixar såklart till aktivitet med eventuellt någon hundträning om så önskas – eller bara trevligt umgänge med bretonsnack. Träning på fågel får vi dock vänta med till senare mot hösten.

Till regionombud har vi enats om att utse Erik Cederlund. Honom får du kontakt med via e-post erik.cederlund@gmail.com eller tfn 073-9470512 eller via Facebook/Messenger. Vi kommer nog att skapa en Facebookgrupp för Gotland också.

 

Foto: Per-Martin Täpp

Back To Top