skip to Main Content

Rapport från Bretonträff 3-6 juni

Den numer traditionsenliga bretonträffen i Boden första helgen i juni är genomförd.

Vår mycket skickliga instruktör Saila Suorsa har åter igen haft vänligheten att bli vår ledsagare under den jaktdressyrkurs som genomfördes i samband med träffen. Deltagarna hade i år en stor påverkan på hur själva dressyrkursen utformades. Alla önskemål samlades in i form av skrivna lappar som sedan bildade grupper av önskemål. Stopp vid uppflog eller eftergång, stadga, ledarskap och bra kontakt med föraren samt apporten var de största önskemålen.

En stor glädje infann sig när två riktiga trotjänare genom åren inom bretonklubben dök upp i form av Lillemor Eliasson och Tommy Markström. Att ta sig från Storuman till ett besök på en bretonträff i Boden känns stort. Tack!

Som vanligt avslutades dressyrkursen med en tävling där det gällde att visa både kontakt med sin hund och lydnad. Segrare blev Cosmo Kramer med husse Mikael Isaksson, stort grattis Mikael du kan nu titulera dig årets bretonmästare i Södra Norrbotten.

Ett stort tack till alla er som deltog i bretonträffen för att Ni gjorde den till den trevliga tillställning som jag tycker att den blev. Ett särskilt tack till Saila för ett fantastiskt engagemang och arbete.

Skitjakt på Er go vänner.

Bretonhälsningar

Stig-Åke ”Pigge” Göransson

Boden_2017 (2)
Trevliga möten

Boden_2017 (3)
Dressyrkursen

Boden_2017 (4)
Inkallning

Boden_2017 (5)
Sittta kvar

Boden_2017 (6)
Lugn trots tjädervingar som stör

Boden_2017 (7)
Oj, vad hon retas den där Saila

Boden_2017 (9)  
Husse är ledaren

Boden_2017 (11) Boden_2017 (12)
Bretonmästare 2017 Norrboten – Mikael och Kramer

Boden_2017 (1)
Saila vår instruktör

 

Boden_2017 (10)
Kontakt
Boden_2017 (8)
Sitta kvar ska man kunna, trots en kväkande anka 

Back To Top