skip to Main Content

Valpträff hos Crilos Kennel

Lördag den 29 september 2018 kom så den efterlängtade dagen! Nu skulle det bli valpträff för Crilos G-kull! Ända från Norge, med start i Oslo, och från olika håll i Sverige, med Älvsbyn som nordligaste ort, anslöt de olika ekipagen. En samlad skara av förväntansfulla  och glada bretonägare hälsade hjärtligt på varandra och man kunde se stoltheten över de fina valparna glittra i ögonen på såväl ägarna som uppfödarna! 

Som värdpar stod Cristher och Louise Sandström som driver Crilos kennel i Bastunäs utanför Boliden i Västerbotten. Återseendets glädje var stort när valparna åter kom till sina uppfödare! Av de fem valparna efter Almkullens Bess och Crilos D Sigfrid hade fyra valpköpare möjlighet att komma till träffen. De som kom var Peter Björk, Inge Albertsen,  Håkan Nilsson,  Dante Dahlgren.  Vi som samlades fick under en heldag träna många nyttiga moment tillsammans. Christer ledde dagen tillsammans med Paul Lundblad; ägare till Sigfrid som är valparnas pappa. Det blev såväl lydnadsträning, fågelträning och skogsmoment under dagens lopp. Deltagarna behövde inte heller känna sig hungriga då värdparet hade förberett dagen rikligt med såväl fika, lunch och middag!

Att  samlas på detta vis, lära känna varandra som valpköpare, få se de olika hundarna i kullen träna tillsammans, att få träna på fågel genom att Crilos har eget duvhägn, få många tips och utbyta erfarenheter är så enormt mycket värt! Vi som var där och hade förmånen att få vara tillsammans den här dagen vi tackar Louise och Christer Sandström på Crilos så väldigt mycket för det fina evanemanget! Vi tackar även Paul Lundblad som kom från Vilhelmina med sin nyblivna hustru och som hade med sig valparnas pappa Sigfrid. Så kul att även få se valparnas pappa och även få se honom göra övningar som imponerade på oss valpköpare! Paul och Christer samarbetade väldigt bra som ledare och vi kan bara sammanfatta dagen med att bättre dag kunde vi inte önska oss! Det blev en härlig höstdag att minnas länge! 

Glada deltagare från träffen, från vänster Christer med Almkullens Bess (mor till valparna), Peter med Crilos G Spike, Inge med Crilos G Princess, Håkan med Crilos G Greven, Dante med Crilos G Cava samt Paul med Crilos D Sigfrid (far till valparna). Saknas på bild: Maria med Enzo, de hade ej möjlighet delta på träffen.


Här har vi just kommit ut i skogen där varierande övningar väntade
En trevlig dag med blandade övningar
Träning i grupp av stanna kvar
Inge med Princess
Peter och Spike
Håkan och Greven
Dante och Cava

Text och bild Karin Nilsson.

Back To Top